Η εταιρεία EVX Ventures από την Αυστραλία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Swinburne, εξελίσσει ένα πρωτοποριακό σπορ αυτοκίνητο το οποίο κινείται με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

Το εντυπωσιακό όχημα φέρει την ονομασία Immortus, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της ανάπτυξης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, θα παρουσιαστεί στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας, τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το μεγάλο μήκος του αμαξώματος (5 μέτρα), η καμπίνα είναι αυστηρώς διθέσια με το συνολικό βάρος του οχήματος να είναι κάτω από 250 κιλά, χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών. Όλη η οροφή είναι ουσιαστικά ένα πάνελ που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια και δίνει τη δυνατότητα στις μπαταρίες ιόντων-λίθιου να επεκτείνουν την αυτονομία.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 σε περίπου 7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 150 χλμ/ώρα. Αξιοποιώντας τη συστοιχία των μπαταριών ιόντων-λιθίου και των ηλιακών πάνελ, η αυτονομία κίνησης φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, αν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 60 χλμ/ώρα και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, τότε η αυτονομία διπλασιάζεται. Το Immortus δεν θυμίζει κανένα άλλο sportcar, έχοντας φουτουριστική σχεδίαση και εκπληκτική αεροδυναμική. Παράλληλά, υιοθετεί διάφορες προηγμένες τεχνολογίες και εφαρμογές, που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης SEMA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης