Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο διάσημος Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων Bertone σχεδιάζει να στρέψει για άλλη μια φορά τα παγκόσμια φλας επάνω του, δημιουργώντας το εντυπωσιακό hypercar GB110. Η παραγωγή του συνόλου θα περιορίζεται σε μόλις 33 μονάδες, ενώ θα αποτελεί και το πρώτο έργο από τους νέους ιδιοκτήτες της μάρκας Mauro και Jean-Franck Ricci.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί η εταιρία να μην αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τον κινητήρα, όμως ανακοινώνει πως η ιπποδύναμη θα είναι στους 1.115 ίππους και η ροπή στα 1.100 Nm. Εκτός όμως από τα απίστευτα αυτά νούμερα, αυτό που ξεχωρίζει είναι πως το GB110 θα κινείται καίγοντας καύσιμο κατασκευασμένο από πλαστικά απόβλητα.

Η εταιρία Select Fuel καταφέρνει να δημιουργεί καύσιμη ύλη από πλαστικά απόβλητα, τα οποία φαίνονται ιδιαίτερα αποδοτικά μιας και το τετρακίνητο σύνολο θα φτάνει από στάση τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 2,79 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ./ώρα σε 6,79 δευτερόλεπτα και τα 300 χλμ./ώρα σε 14 δευτερόλεπτα. Η τελική με τη σειρά της αγγίζει τα 380χλμ./ώρα ενώ το κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, είναι αυτόματο 7 σχέσεων.

Η Bertone λέει ότι η σχεδίαση του GB110 εμπνέεται από τα οχήματα της μάρκας από τις δεκαετίες του 1960, του ’70 και του ’80, όπως το concept Lancia Stratos HF Zero. Οι δύο πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένα ζεύγος εξατμίσεων στις δύο άκρες, πλαισιώνοντας τον αεροδυναμικό διαχύτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες ούτε για την παραγωγή του μοντέλου, ούτε για την τιμή του. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης