Στα τέλη του 2019, η Ford θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του επιβατικού van της γκάμας της, προσφέροντας στους κατόχους ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί με το ελάχιστο κόστος σε όλες τις ζώνες κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tourneo Custom Plug-In Hybrid, είναι το πρώτο μοντέλο του είδους στην κατηγορία του. Απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες που αναζητούν ένα οικονομικό πολυτελές οκταθέσιο όχημα για καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και σε πολυμελείς οικογένειες. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, με τη συνολική αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χλμ.

Φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια, μπαταρία χωρητικότητας 13,6 kWh και τον 1.0 Ecoboost βενζινοκινητήρα. Μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα, φορτίζει από απλή οικιακή πρίζα 240 volt σε 5,5 ώρες ή από δίκτυο 240 volt 32-amp σε 3 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα (EV Auto, EV Now, EV Later, EV Charge), ενώ μπορεί να ελέγξει τον βαθμό ανάκτησης της ενέργειας και την υποβοήθηση πέδησης που παρέχονται από το αναγεννητικό σύστημα φόρτισης, επιλέγοντας Drive ή Low στον επιλογέα ταχυτήτων.

Οι λειτουργίες του υπολογιστή ταξιδιού είναι ειδικά διαμορφωμένες για το υβριδικό σύστημα κίνησης. Δείκτες για το EV mode, ειδοποιήσεις για την πραγματοποίηση των σέρβις και μία προειδοποίηση όταν τα αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο σε κάποιο σημείο φόρτισης εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων. Επίσης, ένα γραφικό που απεικονίζει την υπόλοιπη αυτονομία που παρέχει η μπαταρία και το range extender είναι ορατό σε όλες τις ενδείξεις της οθόνης.

Φυσικά, το όχημα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως οθόνη 8 ιντσών συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect που υποστηρίζει έως 10 συσκευές, Active Park Assist για εύκολη στάθμευση ή αποχώρηση από παράλληλους ή κάθετους χώρους και πολλά ακόμη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης