H Toyota παρουσιάζει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV bZ4X, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Αποτελεί το πρώτο μοντέλο της σειράς bZ (Beyond Zero), είναι κατασκευασμένο σε μια νέα και ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί την eTNGA φιλοσοφία.
Προσφέρει έναν αιχμηρό σχεδιασμό, ευρύχωρo εσωτερικό, όπως και τις επιδόσεις που θα περιμέναμε από ένα SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο ενός νέου συστήματος τετρακίνησης που χρησιμοποιεί μεμονωμένους ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό και στον πίσω άξονα για να προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες.

Όσον αφορά την οικονομία του αυτοκινήτου χάρη στους αποδοτικούς κινητήρες και στη διαχείριση της ενέργειας, τα επίσημα αναγνωρισμένα στοιχεία WLTP δείχνουν: η προσθιοκίνητη έκδοση έχει αυτονομία έως και 516 χιλιόμετρα με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία και πιο συγκεκριμένα η κατανάλωση στις 14,3 kWh/100 km. Ενώ η επίσημη αυτονομία της τετρακίνητης έκδοσης είναι έως 470 χιλιόμετρα δηλαδή με την κατανάλωση στις 15,8 kWh/100 km.

Όλες οι παραπάνω επιδόσεις είναι εφικτές χάρη στην μπαταρία των 71,4 kWh του bZ4X, η οποία αναπτύχθηκε μέσω της τεράστιας τεχνογνωσίας στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota. Η ποιότητα της μπαταρίας υποστηρίζεται από ένα προαιρετικό πρόγραμμα εκτεταμένης φροντίδας για ιδιοκτήτες που εγγυάται χωρητικότητα μπαταρίας 70% μετά από 10 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραδόσεις στις πρώτες αγορές του μοντέλου αναμένονται από το φετινό καλοκαίρι. Διατίθεται μια σειρά από διαφορετικές προσφορές αγοράς και συμβολαίων ενοικίασης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου προγράμματος all-inclusive μίσθωσης οχημάτων που περιλαμβάνει συντήρηση, παροχή φορτιστή wallbox και πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης