Σπορτίφ, με έντονες καμπύλες, μοντέρνο εσωτερικό και ένα υβριδικό σύνολο που αποδίδει 408 ίππους, χαρίζοντας κορυφαίες επιδόσεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του πρωτότυπου coupe/crossover της γερμανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Allroad Shooting Brake concept, έχει σχεδιαστεί με βάση την κίνηση στην άσφαλτο αλλά και το χώμα. Έχει μήκος 4,2 μέτρα, πλάτος 1.85μ. και ύψος 1.41μ., με τα ελαστικά να είναι διαστάσεων 255/40 R19. Χάρη στο αλουμίνιο και το πλαστικό με ανθρακονήματα, το βάρος του αμαξώματος έχει περιοριστεί στα 1.600 κιλά.

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο με σπορ πινελιές, με τους κυκλικούς αεραγωγούς, το τιμόνι, τα καθίσματα με επένδυση alcantara, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 12,3 ιντσών και το σύστημα MMI, να κλέβουν την παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο κινητήρα TFSI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνολική ισχύ να φθάνει τους 408 ίππους και τη ροπή τα 660 Nm. Έχει αυτονομία 820 χιλιομέτρων, η μέση κατανάλωση είναι στο 1,9 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 45 γρ./χλμ. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων e-S Tronic, έχοντας τρία προγράμματα λειτουργίας (EV, Hybrid και Sport).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης