Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από την μία αναμενόμενο, από την άλλη όταν διαβάζεις και επίσημα πως τα βενζινοκίνητα supercars θα εκλείψουν μέσα στην επόμενη διετία, δεν μπορείς και να χαρείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του R8 θα είναι ηλεκτρικός και μάλιστα, δεν θα έρθει και σύντομα. Ο λόγος είναι πως η φίρμα πρώτα θα περιμένει να δει την εξέλιξη, την αποδοτικότητα αλλά και την τεχνολογία των νέων μπαταριών και μετά θα αρχίσει να σχεδιάσει το επόμενο R8. 

Παράλληλα, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα παρουσιάσει απλά το γνωστό R8 με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ή θα σχεδιάσει από την αρχή ένα νέο μοντέλο, κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο R8, μαζί με το κεφάλαιο της βενζίνης. 
Η επικεφαλής Marketing της Audi Linda Kurz ανέφερε πως η εταιρία θα μεταμορφώσει πλήρως την R κατηγορία και πολλοί είναι εκείνοι που μεταφράζουν αυτή τη δήλωση λέγοντας πως R κατηγορία μάλλον σημαίνει παρελθόν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η φίρμα είχε λανσάρει και μία έκδοση του R8 ηλεκτρική με την ονομασία R8 e-tron με εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσης όπως το 0-100 σε 3.2δευτ. και τελική στα 210χλμ./ώρα. Όμως το υπέρογκο κόστος του 1 εκ. ευρώ και οι χαμηλές πωλήσεις, οδήγησαν στην απόσυρση του μοντέλου με συνοπτικές διαδικασίες. Πάντως η Audi έχει στόχο να διαθέτει 20 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, δείχνοντας πως όλα έχουν στραφεί στον εξηλεκτρισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα ηλεκτρικά να είναι εντελώς αθόρυβα, πλέον στα supercars θα κοιτάμε μόνο τις επιδόσεις και την εμφάνιση; Είστε έτοιμοι για τη νέα πραγματικότητα; 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης