Εμπνευσμένο από την τεχνογνωσία των μελισσών, με κυψελοειδή χάρτινη δομή και εξαιρετικά ανθεκτική σχεδίαση, το μυστικό ράφι στον χώρο αποσκευών του νέου EcoSport έχει αναλογία αντοχής/βάρους μεγαλύτερη και από αυτή του ατσαλιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταπεινή κυψέλη ήταν αυτή που ενέπνευσε τους μηχανικούς της Ford για τη δημιουργία του «Honeycomb Shelf», του κρυφού ραφιού στο πορτμπαγκάζ που προστατεύει τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού και των επιβατών.

Έχοντας εξελιχθεί αποκλειστικά για το νέο Eco Sport και σχεδιασμένο για να προστατεύει ακόμη και εύθραυστα αντικείμενα, το προσαρμοζόμενο ράφι βάρους κάτω των 3 κιλών μπορεί να σηκώσει φορτία πλέον των 300 κιλών -βαρύτερα τριών ενήλικων ανδρών μεσαίου βάρους, ακόμα με πλήρη εξάρτιση μελισσοκόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φύση είναι σαν ένα μεγάλο εργαστήριο καινοτομίας και από τις μέλισσες μέχρι τους τερμίτες και τους κάστορες, τα ζώα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους μηχανικούς στον κόσμο» δήλωσε η BettinaVeith, assistant chief engineer του Ford EcoSport. «Η ικανότητα της κυψέλης να προσφέρει αντοχή χωρίς την προσθήκη βάρους έχει ήδη αξιοποιηθεί σε ακραίες εφαρμογές όπως οι πύραυλοι, τα αεριωθούμενα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα. Επομένως, ήταν εύλογη η χρήση κυψελοειδούς δομής για τη δημιουργία μιας υπερ-ανθεκτικής πλατφόρμας στον χώρο αποσκευών του EcoSport.»

Για το «HoneycombShelf», οι μηχανικοί τοποθέτησαν ένα κυψελοειδές στρώμα από ανακυκλωμένο χαρτί και κόλλα βασισμένη στο νερό ανάμεσα σε δύο στρώματα από ελαφρύ και ανθεκτικό υαλόνημα.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του νέου EcoSport


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης