Την πιο ακραία δοκιμασία που έχουμε δει ποτέ από εταιρεία αυτοκινήτου, επιχείρησε η Land Rover στην Κίνα, βάζοντας το υβριδικό Range Rover Sport να ανέβει εκεί όπου δεν φαντάζεται ο ανθρώπινος νους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό SUV και πιο συγκεκριμένα η έκδοση Sport P400e, αρχικά πέρασε τον «Δρόμο του Δράκου» μία εξαιρετικά επικίνδυνη ανάβαση στο βουνό Τιάνμεν, μήκους άνω των 10 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, με το υψόμετρο να κόβει την ανάσα, αποπειράθηκε να σκαρφαλώσει στα 999 σκαλοπάτια του μονοπατιού που οδηγεί στην «Πύλη του Παραδείσου».

Για να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι αυτό, σας ενημερώνουμε πώς το μονοπάτι προς τον βράχο έχει κλίση 45 μοιρών σε ορισμένα σημεία και μόνο οι θαρραλέοι πεζοπόροι ή τουρίστες με καλή φυσική κατάσταση ανεβαίνουν. Οι άλλοι προτιμούν το τελεφερίκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Range Rover Sport P400e έκανε το αδύνατο δυνατό, με τον επαγγελματία οδηγό Ho-Pin Tung, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Όπως δήλωσε ο Κινέζος, ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ και ίσως, η πιο τρομακτική.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης