Ένα φουτουριστικό πρωτότυπο, το οποίο έχει τη μοναδική ικανότητα να αλλάζει σχήμα, προσφέροντας στους επιβάτες μία εκπληκτική εμπειρία φιλοξενίας, παρουσίασε η γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept ονομάζεται Morphoz και πάνω σε αυτό θα βασιστούν τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Renault. Ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακός, με τους τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, τις ενεργές εισαγωγές αέρα στη μάσκα και τα φώτα ημέρα LED που εκτείνονται από το φτερό έως τον προφυλακτήρα, να κλέβουν την παράσταση.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,4 μέτρα και το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,73μ. Ωστόσο, στη λειτουργία Travel mode, το Morphoz μεγαλώνει αυτόματα, φθάνοντας τα 4,8 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,93μ. Πλάτος και ύψος παραμένουν ως έχουν, με τις πόρτες να ανοίγουν με αντίθετη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με αυτό του συνοδηγού να περιστρέφεται και τα πίσω να είναι σύρονται εμπρός-πίσω. Στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί οθόνη που παίζει τον ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ η οθόνη στην κονσόλα αλλάζει σχήμα.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τις πιο high-tech τεχνολογίες, όπως αυτής της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. Προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής του χρήστη και τις συνθήκες, δηλαδή κίνηση στην πόλη, ταξίδια ή διακοπές, προσφέροντας εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος στο City mode αποδίδει 136 ίππους και στο Travel mode 218 ίππους. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 40 και 90 kWh αντίστοιχα, με την αυτονομία να ανέρχεται στα 400 και 700 χιλιόμετρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης