Το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με αισθητήρες είναι πλέον κοινό σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα, με τις εταιρείες στο σύνολό τους να το περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό ακόμα και των μικρότερων μοντέλων. Η Volvo, ωστόσο, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω παρουσιάζοντας μια τεχνολογία που κάνει πιο άνετο και ασφαλές το «ξεπαρκάρισμα».

Το καινοτόμο σύστημα ονομάζεται «Cross Traffic Alert» και ουσιαστικά αποτελεί την ασφάλεια του οδηγού όταν κάνει όπισθεν για να βγει από τη θέση στάθμευσης. Αν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο σε στενή θέση και διπλά υπάρχουν άλλα οχήματα, ο οδηγός έχει ανύπαρκτη ορατότητα. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους που αφορούν όχι μόνο στην πρόσκρουση με άλλο αυτοκίνητο, αλλά και με πεζούς ή ποδηλάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volvo, έχοντας αυτό υπ’ όψιν, τοποθέτησε αισθητήρες στο πίσω τμήμα που εντοπίζουν οτιδήποτε κινείται σε απόσταση 30 μέτρων. Αν, λοιπόν, έρχεται ένα αυτοκίνητο προς το μέρος του ή ένα ποδήλατο ή ακόμα και πεζός, προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ατυχήματος.

Το σύστημα θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα της Volvo, ως προαιρετικός εξοπλισμός.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης