Στην έκθεση του Ντιτρόιτ, που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες ώρες, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει μια νέα, πρωτότυπη έκδοση του δημοφιλούς crossover με off-road χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tiguan GTE Active Concept βασίζεται στο GTE Concept, το πρώτο plug-in hybrid crossover της VW. Διακρίνεται για την δυναμική εμφάνιση, με τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, τις αλουμινένιες ποδιές, τις ράγες οροφής, τους μεγάλους τροχούς, τα LED φωτιστικά σώματα και την αυξημένη απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος.

Για την κίνηση φροντίζει ένας βενζινοκινητήρας 1.4 TSI και δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 225 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων και του συστήματος 4MOTION, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 6,4 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 193 χλμ/ώρα. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 32 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως 120 χλ/ώρα, με τη μέγιστη αυτονομία να ξεπερνά τα 930 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήρως αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τον κλασικό πίνακα οργάνων να έχει αντικατασταθεί από μια ψηφιακή οθόνη και στην κεντρική κονσόλα να δεσπόζει η έγχρονη οθόνη αφής 9,2 ιντσών με δυνατότητα λειτουργίας μέσω κίνησης των χεριών.

Το πρωτότυπο αποτελεί τον προπομπό του νέου Tiguan παραγωγής αμερικανικών προδιαγραφών, που αναμένεται να λανσαριστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα τέλη του έτους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης