To νέο μικρό της τσέχικης μάρκας θα είναι διαθέσιμο από τον επόμενο μήνα στην ευρωπαϊκή αγορά και με φυσικό αέριο (CNG), έχοντας ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές ρύπων και υψηλότερη αυτονομία.

Το Citigo CNG δεν θα έρθει ωστόσο στη χώρα μας σύντομα, λόγω του ελλιπούς δικτύου φυσικού αερίου. Όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία (BIAMAΡ Α.Ε.) η διάθεση του θα ξεκινήσει αφότου δημιουργηθούν τα πρώτα πρατήρια διάθεσης φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο διαθέτει τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου και τρεις πλέον δεξαμενές καυσίμου. Μια για τη βενζίνη, χωρητικότητας 10 λίτρων και δύο για το φυσικό αέριο, συνολικής χωρητικότητας 72 λίτρων.  Εφοδιάζεται με σύστημα start/stop και περιλαμβάνει λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, η οποία μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Επιπλέον, το Citigo CNG περιλαμβάνει ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης συμβάλλοντας περαιτέρω, στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο, με τη μέση να είναι μόλις 3,8 λίτρα/100χλμ, οι εκπομπές CO2 στα 79 γρ./χλμ., με την αυτονομία να ξεπερνά τα 550 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης