Το Transfagarasan στη Ρουμανία θεωρείται ένας από τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο. Μια υπέροχη διαδρομή, συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων, που διασχίζει την οροσειρά Faragas στα Καρπάθια Όρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώνει τις πόλεις Sibiu και Pitesti, και αποτελεί τον «παράδεισο» των οδηγών, με τα δάση, τις λίμνες, τα φαράγγια, τα ορμητικά ποτάμια και τις γέφυρες να συνθέτουν ένα σκηνικό μαγευτικό.  

Στον συγκεκριμένο δρόμο, τον Αύγουστο του 2015, ο Fabio Barone έγινε ο πρώτος οδηγός που χρονομετρήθηκε επίσημα. Ο Ιταλός είχε ανέβει ένα κομμάτι της διαδρομής με τη Ferrari 458 Italia, σημειώνοντας χρόνο 9 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν το επίσημο ρεκόρ μέχρι πρότινος, καθώς ένας τοπικός οδηγός το έσπασε με μια Skoda Octavia RS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον Andrei Mitrasca. Ο Ρουμάνος έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή με τον Barone, εκκινώντας από τον καταρράκτη Balea και τερματίζοντας στην ομώνυμη λίμνη, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Ο χρόνος που έγραψε με το ταπεινό Octavia RS230 ήταν 8 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον Barone με την 458 Italia κατά 47 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της χώρας και η χρονομέτρηση έγινε από την TAG Heuer. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης