Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το νέο δημιούργημα του Woking, ένα αριστούργημα των τεσσάρων τροχών με εκπληκτική δύναμη, ανεπανάληπτη σχεδίαση και κορυφαία αεροδυναμική, παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Elva ανήκει στη σειρά Ultimate Series και τοποθετείται δίπλα στις εκθαμβωτικές P1, Senna και Speedtail. Θα παραχθεί σε μόλις 399 μονάδες και η τιμή της ορίστηκε στο 1,42 εκατ. στερλίνες, δηλαδή πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την ελαφρύτερη McLaren παραγωγής της ιστορίας και την πρώτη που δεν φέρει οροφή και παρμπρίζ. Αντί για το κλασικό τζάμι μπροστά, διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα ενεργή αεροδυναμικής που ονομάζεται Active Air Management System (AAMS) και προστατεύει τους επιβάτες από τον αέρα. Βέβαια, όποιος επιθυμεί μπορεί να παραγγείλει την Elva και με κανονικό παρμπρίζ.

Τροφοδοτείται από έναν V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 815 ίππων και 800 Nm ροπής. Το πανίσχυρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, καθώς τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερα από τα 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε μόλις 6,7΄΄.

Πλαίσιο, καθίσματα και πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς – carbon δίσκους 390 χλστ. με δαγκάνες τιτανίου και η ανάρτηση είναι ενεργή και περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες (Comfort, Sport και Track).  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης