Πέρασαν σχεδόν 100 χρόνια από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής έκανε την εμφάνισή του. Ήταν το Model T του Henry Ford, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Ένα αιώνα μετά, ένα άλλο όχημα δίνει το έναυσμα για το ξεκίνημα της νέας εποχής.

Το Strati είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από 3D εκτυπωτή, προκαλώντας το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Δημιουργός αυτού του καινοτόμου μοντέλου είναι η αμερικανική εταιρεία Local Motors.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εκτυπώθηκε σε μόλις 45 ώρες!, με το σασί, την κονσόλα, την οροφή και άλλα 40 τμήματα να είναι κατασκευασμένα από τρισδιάσταστο εκτυπωτή. Αντιθέτως, ο κινητήρας, οι αναρτήσεις, τα ελαστικά, τα καθίσματα, οι τροχοί, η μπαταρία και τα ηλεκτρονικά, έχουν κατασκευαστεί με τις γνωστές μεθόδους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, το Strati αμέσως μετά την εκτύπωσή του, βγήκε κατευθείαν στο δρόμο, περνώντας με επιτυχία τα test. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι διθέσιο, έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 65 χλμ./ώρα. Το κόστος ξεκινά από 13.600 ευρώ και φθάνει τα 22.600, με τον ειδικό εκτυπωτή να είναι έτοιμος για βιομηχανική παραγωγή.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης