Ένα νέο, πρωτότυπο μοντέλο, που ανήκει στην κατηγορία των crossover και βασίζεται στο καινούργιο TT, αποκάλυψε στην έκθεση του Πεκίνου, η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΤΤ Offroad Concept δείχνει τις προθέσεις της γερμανικής εταιρείας για αύξηση της γκάμας αμαξωμάτων του TT. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο συνδυάζει στοιχεία από τις δύο κατηγορίες, δηλαδή, το σπορ προφίλ ενός coupe και το χαρακτήρα ενός compact SUV.

Οι διαστάσεις του είναι αντίστοιχες με αυτές του Q3, η κατανομή βάρος είναι 54:46, ενώ στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα. Διαθέτει σπορ καθίσματα, με τα δύο πίσω να είναι ανεξάρτητα και να αναδιπλώνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλίζεται με υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από ένα δίλιτρο κινητήρα TFSI και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 408 ίππους και τα 660 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι κορυφαίες, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,9 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 45 γρ./χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ. Το υβριδικό σύστημα έχει τρία προγράμματα λειτουργίας (EV, Hybrid, Sport), με την αυτονομία να φθάνει τα 880 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης