Παγκόσμιο ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση της Γενεύης, το νέο Van της γαλλικής μάρκας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το Citroen Spacetourer και το Toyota Proace.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο Traveller αποτελεί ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Expert, έχοντας πιο ελκυστική σχεδίαση, εξαιρετική ευρυχωρία και αποδοτικούς κινητήρες. Βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του γαλλικού ομίλου και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδοχές με διαφορετικό μήκος αμαξώματος, (4,6 μέτρων, 4,95μ. και 5,3μ.) σε πενταθέσια, επταθέσια, οκταθέσια ή εννιαθέσια διάταξη.

Ο ωφέλιμος χώρος φθάνει τα 4.900 λίτρα με την απουσία των πίσω καθισμάτων, ενώ οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού ή αυτόματα, με ένα απλό πέρασμα του ποδιού από κάτω. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας ένα πακέτο συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων τα Lane departure warning, blind spot monitoring, road sign recognition, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Collision Alert και ενεργό cruise control.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια οθόνη αφής επτά ιντσών στο κέντρο της κονσόλας, που φιλοξενεί τις λειτουργίας του συστήματος πολυμέσων, ενώ στα έξτρα συναντάμε το σύστημα περιμετρικής όρασης κάλυψης 180 μοιρών και το σύστημα ανίχνευσης διάσπασης προσοχής του οδηγού.

Όσον αφορά στους κινητήρες, υπάρχει ο 1.6 turbodiesel, απόδοσης 96 και 115 ίππων και ο 2.0 turbodiesel με τους 150 και 180 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια πέντε ή έξι σχέσεων και αυτόματο εξάρι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης