Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το McQuay-Norris Streamliner του 1934 είναι ένα άκρως ιδιόμορφο σύνολο το οποίο πέρασε τη γραμμή παραγωγής (1933-1934) μόλις έξι φορές, και το συγκεκριμένο που βλέπετε στο βίντεο είναι το μοναδικό που υπάρχει ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα έξι μοντέλα που κατασκευάστηκαν είχαν μοναδικό σκοπό την προώθηση της εταιρίας McQuay-Norris Company στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Η εταιρεία κατασκεύαζε ανταλλακτικά έμβολα, ρουλεμάν και άλλα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την ανακατασκευή κινητήρων. Το αμάξωμα αυτού του μοναδικού κλασικού αυτοκινήτου ήταν από την Hill Auto Body Metal Company στο Σινσινάτι του Οχάιο. Κατασκευάστηκε από ατσάλι και αλουμίνιο πάνω σε ξύλινο πλαίσιο, ενώ το κυρτό παρμπρίζ ήταν από πλεξιγκλάς.

Επειδή τα προωθητικά-διαφημιστικά οχήματα χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως αυτοκίνητα δοκιμής, υπάρχουν αρκετοί μετρητές στο ταμπλό που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση διαφόρων εξαρτημάτων, κυρίως για να δείξουν στους πελάτες γιατί τα προϊόντα της McQuay-Norris Company είναι καλύτερα από άλλα. 

Καθώς το όχημα κατασκευάστηκε πάνω σε ένα πλαίσιο Ford, τροφοδοτείται επίσης από έναν κινητήρα Ford – συγκεκριμένα έναν 3,6 λίτρων Ford Flathead V8 που αποδίδει 85 ίππους. Αυτή η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 3 ταχυτήτων ενώ η τελική ταχύτητα υπολογίζεται 128 χιλιόμετρα την ώρα.
Το μόνο λειτουργικό McQuay-Norris Streamliner του 1934 βρίσκεται στο Lane Motor Museum. Ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Τζεφ Λέιν το 2002 ο οποίος άρχισε να συλλέγει αυτοκίνητα στις αρχές των 20 του και μέχρι τώρα συνεχίζει να αναζητά οχήματα που είναι τεχνικά σημαντικά ή μοναδικά διαφορετικά για να προστεθούν στο μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης