Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το χειροποίητο κομψοτέχνημα του Crewe, το τετράτροχο αριστούργημα των Βρετανών, το κόσμημα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έριξε τους τίτλους τέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 11 χρόνια παραγωγής και περισσότερες από 7.300 πωλήσεις, η Bentley ολοκλήρωσε την παραγωγή της εμβληματικής Mulsanne, ένα από πιο πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν πατήσει τους τροχούς τους στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εβδομάδα που πέρασε, βγήκε από το εργοστάσιο η τελευταία μονάδα του κορυφαίου sedan, παραδίδοντας και επίσημα τα σκήπτρα της ναυαρχίδας της Bentley στην ολοκαίνουργια Flying Spur.

Το αυτοκίνητο ανήκει στη συλλεκτική έκδοση Mulsanne 6.75 Edition By Mulliner. Είναι βαμμένο στην απόχρωση «Rose Gold» και προορίζεται για έναν εκλεκτό αμερικανό πελάτη. Φέρει το σήμα Flying B, πλακέτα υπογεγραμμένη από τον επικεφαλής της εταιρείας, Adrian Hallmark κι ένα αποκλειστικό εσωτερικό.

Είναι χειροποίητο στο μεγαλύτερο ποσοστό και για να κατασκευαστεί χρειάστηκαν περίπου 400 ώρες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τελευταίος V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,75 λίτρων της σειράς L-Series, απόδοσης 530 ίππων και 1.100 Nm ροπής.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης