Πριν το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου, οι εταιρείες πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε κάθε τμήμα του οχήματος προκειμένου να διασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να τεστάρουν τη στεγανοποίηση, οι άνθρωποι της Nissan έχουν δημιουργήσει ένα ειδικά τροποποιημένο πλυντήριο, το οποίο ψεκάζει χιλιάδες λίτρα νερού στο εξωτερικό αμάξωμα, όπως συμβαίνει στα πλυντήρια πιάτων. Η συγκεκριμένη δοκιμασία που είναι γνωστή και ως τεστ των μουσώνων, πραγματοποιείται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατασκευής όλων των αυτοκινήτων και φορτηγών στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της εταιρείας.

Συνολικά, πάνω στο όχημα πέφτουν 30.000 λίτρα νερού, όσα δηλαδή απαιτούνται για 2.000 πλύσεις σε ένα κανονικό πλυντήριο πιάτων. Η πιο σημαντική φάση του τεστ έγκειται στα 15 λεπτά, όπου συνολικά ψεκάζονται περισσότερα από 1.000 λτ., γεγονός που ισοδυναμεί με στάθμη νερού ενός μέτρου από βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, για να δοκιμάσουν με ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια τα αυτοκίνητα, οι τεχνικοί της Nissan δεν χρησιμοποιούν αυτόματα μηχανήματα, αλλά ειδικά πλυστικά υψηλής πίεσης που φθάνουν τα 150 bar. Μόλις ολοκληρωθεί το τεστ, το χρησιμοποιημένο νερό συλλέγεται, φιλτράρεται και επαναχρησιμοποιείται, προκειμένου να μη σπαταληθεί ούτε ένα λίτρο.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της Nissan

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης