Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα έκδοση Plug-In Hybrid του Prius είναι έτοιμη να λανσαριστεί στην αγορά, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπές ρύπων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επαναφορτιζόμενο ιαπωνικό μοντέλο είναι το πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον υβριδικό όχημα που κυκλοφορεί, καθώς καίει μόλις 1 λίτρο καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 22 γρ./χλμ. CO2. Επίσης, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ. και με ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 8,8 kWh φορτίζουν πλήρως από απλή οικιακή πρίζα σε 3 ώρες και από ταχυφορτιστή σε 2 ώρες. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης σε συνεργασία με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 122 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε περίπου 11 δευτερόλεπτα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις λειτουργίες (HV Mode, EV Mode, EV City και Battery Charge), καθώς και τρία προγράμματα κίνησης (Normal, Power και Eco). Σύμφωνα με την Toyota, το Prius PHV διαφέρει από το απλό Prius τόσο μηχανικά όσο και αισθητικά, με την αεροδυναμική του να είναι σημαντικά βελτιωμένη και την πίσω πόρτα να είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό CFRP.

Επιπλέον, φέρει ηλιακά πάνελ στην οροφή που συλλέγουν ενέργεια και συμβάλλουν στη φόρτιση των μπαταριών, ειδικό σύστημα θέρμανσης του συστήματος PHV και αντλία θερμότητας.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων και η οθόνη 8΄΄ στην κεντρική κονσόλα, με τις ενδείξεις να προβάλλονται σε ψηφιακή μορφή. Ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας το πακέτο Toyota Safety Sense, έγχρωμο head-up display, το προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος Simple Intelligent Parking Assist και πολλά ακόμα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης