Με το άκουσμα του ονόματος της εταιρείας από το Ingolstadt, η πρώτη σκέψη πηγαίνει στα Α3, Α4 και R8, την κομψότητα των οχημάτων, την πολυτέλεια, τις high tech τεχνολογίες και τις επιδόσεις. Για επαγγελματικά και φορτηγά ούτε λόγος να γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi θέλοντας να προβάλλει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ζήτησε από τους ανεξάρτητους σχεδιαστές, Artem Smirnov και Vladimir Panchenko, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν ένα project με αντικείμενο με βάση τα φορτηγά τους μέλλοντος.

Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, με το δίδυμο των σχεδιαστών να δημιουργεί δύο φουτουριστικά οχήματα που θαρρείς έχουν ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο φορτηγό που έχει τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, εξαιρετική αεροδυναμική και ενεργό spoiler στο trailer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη πρόταση αφορά ένα τράκτορα, επίσης ηλεκτροκίνητο, με τις μπαταρίες να είναι αποσπώμενες και να συγκρατούνται από ειδικά σχεδιασμένους ιμάντες οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση του χαμηλού κέντρο βάρους. Αντίθετα, η καμπίνα είναι τοποθετημένη ψηλά με το cockpit να θυμίζει περισσότερο μονοθέσιο της F1. Η θέση οδηγού και συνοδηγού είναι εκτεθειμένη, με τους σχεδιαστές να τους εφοδιάζουν με κράνη εμπνευσμένα από τα μαχητικά αεροσκάφη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης