Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όσο περίεργη κι αν δείχνει η συγκεκριμένη είδηση, αντικατοπτρίζει απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας πλέον. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.
Ο ιδρυτής της Tesla, Ίλον Μασκ, έχει κατηγορηθεί από μεγάλο μέρος του κοινού πως, ενώ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, επιλέγει να μη ρευστοποιεί τις μετοχές του, με απώτερο σκοπό να φοροδιαφεύγει. Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις σε συνεντεύξεις του πως σε μετρητά ή καταθέσεις δεν κατέχει ούτε 10.000 δολάρια!Αρκετοί μετέφρασαν αυτήν την επιλογή του ως έναν έξυπνο τρόπο φοροδιαφυγής και μία από τις αιτίες που φιγουράρει με τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.Ο ίδιος, με τον εκκεντρικό και αρκετά έντονο χαρακτήρα του, προέβη σε κάτι πρωτόγνωρο. Ξεκίνησε μία δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας τον απλό κόσμο εάν πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση ήταν τεράστια, με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια χρήστες να παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία. Συνολικά το 57,9% των χρηστών ψήφισε πως «ΝΑΙ» πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές και το 42,1% πως «ΟΧΙ». Ο ίδιος ο Ίλον Μασκ έχει ήδη δηλώσει πως θα σεβαστεί την απόφαση του κοινού, καθώς υποστηρίζει απόλυτα τη διαδικασία των δημοσκοπήσεων. Πλέον μένει μόνο να επισημοποιηθεί η πώληση του 10% των μετοχών του στην Tesla και να αρχίσει να φορολογείται για τις νέες αυτές καταθέσεις του, που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει σε πραγματική αξία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το Forbus, η περιουσία του Elon Musk έχει ξεπεράσει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Tesla να αξίζει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης