Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια νέα φουτουριστική πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις, ένα εντυπωσιακό όχημα το οποίο μπορεί να εξατομικευτεί και να μετατραπεί σε σαλόνι προσφέροντας μια εκπληκτική εμπειρία στους επιβάτες παρουσίασε η MINI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To όχημα ανήκει στα van, ονομάζεται Vision Urbanaut και έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο. Σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω, με τους designers να χρησιμοποιούν κατόψεις, κομμάτια επίπλων και ξύλινα μοντέλα υπό κλίμακα ως ενδεικτικά του μεγέθους. Ασυνήθιστα ψηλό για MINI, αλλά με μήκος μόλις 4,46 μέτρα, το concept διαθέτει ένα εσωτερικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως παρέχοντας μία διαφορετική ευκολία κινήσεων μέσα στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και προηγμένες τεχνολογίες. Οι φωτιζόμενοι τροχοί τύπου skateboard κλέβουν την παράσταση στο εξωτερικό. Οι προβολείς είναι ορατοί μόνο όταν είναι αναμμένοι, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν άπλετο φως στην καμπίνα, ενώ το μεγάλο παρμπρίζ ανοίγει και κλείνει, δημιουργώντας ένα είδος μπαλκονιού στον δρόμο (Street Balcony).

Το σαλόνι του Vision Urbanaut μεταμορφώνεται σε living room με μερικά απλά βήματα. Οι επιβάτες εισέρχονται στη φουτουριστική καμπίνα μέσω μιας μεγάλης συρόμενης πόρτας στο πλάι του αυτοκινήτου. Ο προηγμένος μηχανισμός ολίσθησης και περιστροφής είναι ιδανικά σχεδιασμένος για αστικές συνθήκες οδήγησης όπου ο χώρος είναι πολύτιμος. Δεν υπάρχουν άλλες πόρτες στην πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού.

Τα εμπρός καθίσματα περιστρέφονται, η πλάτη του μεγάλου πίσω καθίσματα αναδιπλώνεται και, όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, το ταμπλό χαμηλώνει και η περιοχή του οδηγού μετατρέπεται σε μία άνετη καθιστική γωνιά.  

Με την πόρτα ανοιχτή, μπορεί κάποιος να καθίσει ακόμα και στο πάτωμα. Στην πλευρά του αυτοκινήτου απέναντι από την πόρτα εισόδου βρίσκεται ένα ενσωματωμένο τραπεζάκι με ένα φυτό ως τελική πινελιά στον εξοπλισμό του εσωτερικού. Το τραπεζάκι σηματοδοτεί το νέο κεντρικό σημείο του αυτοκινήτου – τον χώρο συνάντησης και επικοινωνίας των επιβατών.  

Διαισθητικές, διακριτικές λύσεις διεπαφής χρήστη επιτρέπουν την κατάργηση χειριστηρίων όπως διακόπτες ή μπουτόν. Αυτό δημιουργεί μία μινιμαλιστική αίσθηση χώρου χωρίς περιττά στοιχεία που όμως διατηρεί πλήρη συνδεσιμότητα. Ολόκληρη η γεωμετρία -συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων, του σχήματος του ταμπλό και των θέσεων των πλατών- μπορεί να προσαρμόζεται με το χέρι, ανάλογα με την επιλεγμένη στιγμή MINI.

Playlists, audio books ή podcasts κατάλληλα για τη διαδρομή και τη στιγμή είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανακυκλώσιμα. Κυρίαρχο υλικό είναι το πλεκτό ύφασμα, με τον φελλό σε τιμόνι και τμήματα του πατώματος να προσδίδει μια φυσική αίσθηση και να διασφαλίζει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης