Το νέο premium μικρομεσαίο μοντέλο της Volvo είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Ελκυστική σχεδίαση, υψηλή ποιότητα, άνεση και πολυτέλεια, κορυφαία οδική συμπεριφορά και πλούσιος εξοπλισμός είναι ορισμένα από τα βασικά στοιχεία του. Πλέον, το σουηδικό μοντέλο αποκτά και off-road χαρακτήρα, ικανοποιώντας και αυτούς που επιθυμούν να κινούνται εκτός δρόμου.

Σε σχέση με το συμβατικό V40, η Cross Country έκδοση διαφοροποιείται αισθητικά, χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με την αλουμινένια ποδιά, τα προστατευτικά πλαστικά, τις ράγες οροφής και το υπερυψωμένο αμάξωμα. Πιο ψηλά είναι και η θέση του οδηγού, με την καμπίνα να είναι διαθέσιμη με πέντε χρωματικές αποχρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε αποσκευές και εξοπλισμός να βρίσκουν τη θέση τους. Η θέση του συνοδηγού αλλά και οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να διπλώσουν, με τον χώρο αποσκευών να δέχεται διάφορα αξεσουάρ για μεγαλύτερη χρηστικότητα, όπως κρεμαστό δίκτυ, μαλακό ή μεταλλικό διαχωριστικό, ράγες πατώματος, ζώνες στερέωσης φορτίου και άλλα.

Με εξαίρεση την Τ3 έκδοση (των 150 ίππων) του 1.600άρη βενζινοκινητήρα, όλοι οι άλλοι κινητήρες του V40 είναι διαθέσιμοι και στο V40 Cross Country. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχει ο 1.6 Τ4 των 180 ίππων, με μέση κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές C02 στα 129 γρ./χλμ.. Ιδανικός είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 D2 των 115 ίππων, με τα 3,8 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές ρύπων στα 99 γρ./χλμ..

Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ανεξάρτητα από το εάν συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το V40 Cross Country διατίθεται σε τετρακίνητη έκδοση, διαθέσιμη αποκλειστικά με τον πεντακύλινδρο 2.5 Τ5 βενζινοκινητήρα των 254 ίππων. Ο εξοπλισμός όλων των εκδόσεων είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας ακόμα και το σύστημα ελέγχου καθόδου (Hill Descent Control) στην κορυφαία Τ5.
Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου, με την έναρξη της παραγωγής να είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2012.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ το νέο Volvo V40 Cross Country

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης