Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από τα πλέον επίσημα χείλη του Διευθύνοντος Συμβούλου της VW, Thomas Schafer επιβεβαιώθηκε ότι το Golf θα συνεχίσει την πορεία του και η 9η γενιά θα έρθει ανανεωμένη και με ονομασία ID.Golf.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί το περασμένο Αύγουστο να ήταν έντονες οι φήμες πως το Golf, λόγω του αυξανόμενου κόστους ανάπτυξης νέων κινητήρων μετά το Euro 7, είχε αβέβαιο μέλλον, μάλλον το καμπανάκι όμως χτυπάει για το Polo και όχι για το μικρομεσαίο μοντέλο.

Στα πλαίσια συνέντευξης του Thomas Schafer στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες έγινε γνωστό πως το Golf θα αποκτήσει κανονικά νέα γενιά, θα είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος από το ID3 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της VW δήλωσε «Δεν θα αφήναμε το όνομα του Golf, σε καμία περίπτωση. Έχουμε εμβληματικές επωνυμίες, Golf και GTI. Θα ήταν τρελό να τα αφήσουμε να πεθάνουν».

Η ονομασία του πιθανότατα θα είναι ID.Golf ώστε να δηλώνει μέρος της ID οικογένειας, να γίνεται όμως και αντιληπτό ως Golf ενώ όταν παρουσιαστεί θα βρίσκεται στην γκάμα, κάτω από το επόμενο ID3 και πάνω από το ID.2. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Golf πωλείται από τα μέσα του 1970 και έχει καταγράψει πάνω από 35 εκ. Πωλήσεις παγκοσμίως ως ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία μοντέλα στην ιστορία. Χαρακτηριστικά του είναι η εξαιρετική ποιότητα κύλισης και το πάτημα του στο δρόμο ενώ μετά την εξασφάλιση του μέλλοντος του, τα φώτα στρέφονται στα σχέδια γύρω από το μικρότερο Polo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης