Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ευτυχώς δεν είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Βέβαια, και να ήθελε η εταιρεία δεν θα το επέτρεπε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι προδιαγραφές ασφαλείας του είναι για… κλάματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε στο Great Wall Streed 5, το pick-up της κινεζικής φίρμας το οποίο πωλείται στις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Το όχημα αυτό δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον παγκόσμιο οργανισμό Global NCAP και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά.

Το αυτοκίνητο δεν πήρε ούτε ένα αστέρι όσον αφορά στην ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες. Ο οργανισμός το χαρακτήρισε επικίνδυνο, καθώς στη βασική του έκδοση απουσιάζουν οι αερόσακοι και το ABS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια πρόσκρουση με 64 χλμ./ώρα, η δομή του αμαξώματος διαλύεται, οι κολόνες γίνονται σμπαράλια και η οροφή παραμορφώνεται. Τα ταμπλό μετακινείται προς την πλευρά οδηγού και συνοδηγού, οι οποίοι χτυπούν πάνω του τα κεφάλια τους.

Ο Global NCAP έκανε λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα και ζήτησε από τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την αγορά τέτοιων οχημάτων. Παράλληλα ζήτησε από τους Κινέζους να προχωρήσουν στην άμεση αναβάθμιση του Streed 5, το οποίο σημειωτέον είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Ν. Αφρική.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης