Χρώμα, σχήμα, σχεδίαση, λεπτομέρειες. Αυτά είναι τα στοιχεία που προσέχει κάποιος σε ένα αυτοκίνητο. Η απόχρωση του αμαξώματος ωστόσο, προσδίδει σε κάθε μοντέλο χαρακτήρα και το κάνει ξεχωριστό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι επιλέγουν το αυτοκίνητό τους σε χρώμα που συμβαδίζει με την προσωπικότητά τους: Στις Το λευκό είναι το πιο δημοφιλές παγκοσμίωςδυτικές κουλτούρες, για παράδειγμα, το κόκκινο συμβολίζει τόλμη και δυναμισμό – ένα χρώμα που είχε πάντα ιδιαίτερη επιρροή στους πιστούς οπαδούς της Mazda.

Μια πιο σκούρα απόχρωση όπως το «Crystal Blue», αντίθετα, εκφράζει μία αίσθηση ηρεμίας και σοβαρότητας. Το μαύρο αντανακλά την εξατομίκευση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, το πράσινο την προσέγγιση στη φύση, την άνεση και την ζωντάνια της νεότητας, ενώ τα πιο ουδέτερα και σκούρα χρώματα αποπνέουν έναν αέρα κομψότητας και σεβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mazda ανέκαθεν επέλεγε προοδευτικά χρώματα για τα οχήματα της γκάμας της. Το εμβληματικό Mazda Luce, για παράδειγμα, ήταν διαθέσιμο σε «χλιδάτες» αποχρώσεις χρυσού και ασημί. Το MX-5 επίσης παρουσιάζεται με μία παλέτα έντονων χρωματισμών στους δρόμους της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια. Από το κλασσικό και σοφιστικέ «Racing Green» έως το εντυπωσιακό «Racing Orange» της επετειακής έκδοσης των 30 χρόνων του μοντέλου, οι λάτρεις του εμβληματικού αυτού μοντέλου, είχαν πάντα να επιλέξουν από μία παλέτα μοναδικών αποχρώσεων.

 

Λευκό, μαύρο και γκρι

Ποια χρώματα επικρατούν στο δρόμο; Αυτό εξαρτάται από τις γεωγραφικές περιοχές. Το 2020 το λευκό βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε ήπειρο εκτός από μία: την Ευρώπη. Το μαύρο,  ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ωστόσο, ενώ περισσότερο από το 20% των νέων αυτοκινήτων ήταν μαύρα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, στη Νότια Αμερική ήταν το 10% και περίπου 2% στην Ινδία.

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο ουδέτερο χρώμα κερδίζει έδαφος: Πέρυσι, το 29% των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν γκρι-ασημί. Εδώ και αρκετά χρόνια, η συγκεκριμένη απόχρωση γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα στη μόδα, στην τεχνολογία και στο design, χωρίς να δείχνει σημάδια κάμψης. Όλο και περισσότεροι πελάτες επιλέγουν αποχρώσεις του γκρι για το εξωτερικό αμάξωμα

Η απόχρωση αυτή αναπαριστά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα και αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της αλήθειας, της γνώσης και της σοφίας. Στην εποχή της αβεβαιότητας, αντανακλά μία αίσθηση σταθερότητας και ασφαλείας.

Ως εκ τούτου, το γκρι επιτυγχάνει να παραμένει μοντέρνο και ταυτόχρονα αναλλοίωτο στο χρόνο και μία ιδανική επιλογή για το αυτοκίνητο. Καθώς η ζήτηση του γκρι εξακολουθεί να είναι έντονη, η Mazda εμπλουτίζει την παλέτα των χρωμάτων της με το «Polymetal Grey» και το «Machine Grey».

Με τις 12 χρωματικές επιλογές, από το «Arctic White» μέχρι το «Jet Black», η ιαπωνική φίρμα προσφέρει αυτό που θέλουν οι πελάτες στο MX-30. Το «Aqua Tech Paint» από την άλλη, είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα βαφής αυτοκινήτων στον κόσμο. Επιπλέον, για τα «Machine Grey» και «Soul Red Crystal», έχει εξελιχθεί μια πιο εκλεπτυσμένη τεχνική βαφής. Ονομάζεται Takuminuri, ένας συνδυασμός των ιαπωνικών όρων για τον «εξειδικευμένο τεχνίτη» (Takumi) και τη «βαφή» (Nuri), που δίνει στη μάρκα τη δυνατότητα να παράγει μαζικά αυτό που φαίνεται να είναι χειροποίητο φινίρισμα, διδάσκοντας τα ρομπότ βαφής να μιμούνται τις τεχνικές των εξειδικευμένων τεχνιτών της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεκτρική η επόμενη γενιά του MX-5 της Mazda

Τι αυτοκίνητο οδηγεί ο Σωτήρης Κοντιζάς;

Το πιο απολαυστικό roadster της αγοράς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης