Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Polestar, θυγατρική εταιρεία της Volvo Cars, παρουσίασε ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο grand tourer με πρωτοποριακή φιλοσοφία που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα των μελλοντικών μοντέλων της γκάμας και την υψηλή αισθητική των σαλονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή και ονομάζεται Recept. Τοποθετείται απέναντι από το Tesla Model S και κάνει χρήση των πιο πρωτοποριακών υλικών κατασκευής, τεχνολογιών και ψηφιακών υπηρεσιών. Ξεχωρίζει για τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του αμαξώματος, την εξαιρετική αεροδυναμική και το αποκαλούμενο SmartZone εμπρός τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί ενσωματώνεται μία «ζώνη» με LiDAR, αισθητήρες και κάμερες, ενώ στην οροφή βρίσκεται το Lidar Pod. Όλα αυτά επικοινωνούν με ένα λογισμικό, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τα συστήματα υποβοήθησης. Το πίσω τμήμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, με το παρμπρίζ να έχει αντικατασταθεί από κάμερα που προβάλλει εικόνες στον εσωτερικό κεντρικό καθρέπτη και τα φωτιστικά σώματα να ενώνονται από μία γραμμή LED.

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν έως τέσσερα άτομα. Όλες οι επιφάνειες είναι επενδυμένες με βιώσιμα υλικά, όπως 3D ίνες που προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, καθώς και δίχτυα ή φελλούς που προέρχονται  από αλιευτικά σκάφη ή οινοποιεία, εξοικονομώντας βάρος έως και 50% σε σχέση με τις παραδοσιακές εφαρμογές.

Το σύστημα πολυμέσων βασίζεται σε λειτουργικό Android και αποτελείται από μία μεγάλη οθόνη 15 ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,5΄΄. Υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις και εφαρμογές όπως Google Maps, Google Play Store και Google Αssistant, με το τελευταίο να λειτουργεί ως ψηφιακός προσωπικός βοηθός, περιλαμβάνοντας τεχνολογία ομιλίας και αναγνωρίζοντας δεκάδες γλώσσες.

Όλες οι λειτουργίες, από τη ρύθμιση της θέσης των καθισμάτων, έως τον κλιματισμό και τον εσωτερικό φωτισμό, προσαρμόζονται ανάλογα τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης