Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η τσεχική φίρμα ανακοίνωσε ότι η τέταρτη γενιά του supermini της γκάμας θα αποκαλυφθεί επίσημα τον επόμενο μήνα. Το αυτοκίνητο πατά στην πλατφόρμα MQB-A0 του VW Group, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και περισσότερους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda, διακρίνονται η δυναμική σιλουέτα του αμαξώματος και τα φώτα τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω, οι μεγάλες ζάντες και η μάσκα με πτερύγια ψύξης που ανοίγουν και κλείνουν.

Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα από τα πιο αεροδυναμικά οχήματα της κατηγορίας.

Το μήκος της νέας Fabia είναι αυξημένο κατά 111 χλστ. σε σχέση με την τωρινή, φθάνοντας τα 4.107 χλστ. Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 380 λίτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα υπάρχουν 9 αερόσακοι.Στους κινητήρες υπάρχουν πέντε αποδοτικά σύνολα βενζίνης χωρητικότητας από 1.000 έως 1.500 κ.εκ. και ισχύ από 65 έως 150 ίππους. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρικύλινδρο 1.0 TSI Evo απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο ή το αυτόματο DSG7.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI των 150 ίππων με το στάνταρ DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Νέα γενιάς φωτιστικά σώματα full LED.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στις τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού. Η Skoda έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο με τα πιο προηγμένα συστήματα, όπως το «Travel Assist» με δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης, το «Adaptive Cruise Control», το «Side Assist», που ελέγχει τι συμβαίνει στο πλάι, και το «Park Assist», το οποίο βοηθά στο παρκάρισμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλύτερη σε όλα η νέα Skoda Fabia

Θα έρθει στην Ευρώπη το νέο μικρό SUV της Skoda;

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης