Η νέα γενιά της S-Class είναι έτοιμη να κάνει την επίσημη εμφάνιση της, με τη γερμανική φίρμα να έχει δημιουργήσει ίσως το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, τόσο από άποψης σχεδίασης, όσο και πολυτέλειας, άνεσης και συστημάτων.

Σχεδιαστικά η νέα S-Class είναι πιο ελκυστική από κάθε άλλη φορά, αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες συντηρητικές καταβολές του παρελθόντος. Πολλά τμήματα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, μειώνοντας το βάρος του αμαξώματος. Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια και η κομψότητα κυριαρχούν, με το LED κρυφό φωτισμό, το συνδυασμό επενδύσεων, τις αυτόματες πόρτες και το ηχοσύστημα της Burmester, να κάνουν τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί, έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ηχομόνωση της καμπίνας, κάνοντας τα ταξίδια πιο ήσυχα και ξεκούραστα. Οι δύο LCD οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και μία στη κεντρική κονσόλα παρέχουν όλες τις πληροφορίες στον οδηγό και είναι πιο ευανάγνωστες από ποτέ. Τα καθίσματα θυμίζουν περισσότερο πολυθρόνες, έχοντας στις πλουσιότερες εκδόσεις 10 ρυθμίσεις και υποπόδιο. Ακόμα και τα πίσω έχουν σχεδιαστεί με βάση τη βέλτιστη άνεση, διαθέτοντας και ειδικά τραπεζάκια.

Η νέα S-Class περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα, όπως αυτό που ανιχνεύει πεζούς και ζώα τη νύχτα, τον νέο αερόσακο για τις πίσω ζώνες ασφαλείας, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το ενεργό cruise control Distronic Plus, το σύστημα ανίχνευσης επικείμενης πρόσκρουσης, ακόμα και ειδικό φίλτρο που ιονίζει τον αέρα στην καμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι κινητήρες είναι αναβαθμισμένοι, με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Στη βάση της γκάμας είναι η έκδοση 250 CDI, υπάρχουν οι υβριδικές S300 Bluetec hybrid και S400 Bluetec hybrid, αλλά και η κορυφαία S63 AMG.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας S-Class θα γίνει τον Μάιο, με την παραγωγή του μοντέλου να ξεκινά τον Αύγουστο και τις παραδόσεις ένα μήνα μετά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης