Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το μεγάλο αφεντικό του VW Group υπέβαλε την παραίτησή του, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο «dieselgate», αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν στους πετρελαιοκινητήρες.

Το Εποπτικό συμβούλιο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, έκανε δεκτή την παραίτηση του Martin Winterkorn, στο πλαίσιο της διαδικασίας ξεκαθαρίσματος και διαφάνειας. Ο πρώην CEO του γερμανικού κολοσσού αποτελεί παρελθόν, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά όλο το 2016!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δ.Σ. της VW φέρεται να έχει δώσει την έγκριση για πλήρη καταβολή του μισθού την επόμενη χρονιά, οπότε και έληγε το συμβόλαιο του 68χρονου. Τα χρήματα που θα λάβει αγγίζουν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, εκτός της σύνταξης ύψους 28,56 εκατ. ευρώ που πρέπει να πάρει σύμφωνα με τη ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Μιλάμε για αστρονομικά ποσά, ειδικά για έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της βιομηχανίας αυτοκινήτου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι του. Αν όμως το Δ.Σ. επιλέξει τη δικαστική οδό, υπάρχει περίπτωση η αποζημίωση του Winterkorn να φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ, εκτός του μισθού και της σύνταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γερμανική δικαιοσύνη λέει μετά!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης