Τη στιγμή που ο γερμανικός όμιλος σε συνεργασία με στελέχη της κυβέρνησης, κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγει τις αποζημιώσεις στην Ευρώπη για το σκάνδαλο «dieselgate», ο πρώην CEO συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά και μάλιστα πλουσιοπάροχα.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα, παρότι ο Martin Winterkorn παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του VW Group τον Σεπτέμβριο του 2015, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τις παρατυπίες στους πετρελαιοκινητήρες, η σύνταξή του καταβάλλεται κανονικά απο την εταιρεία και μάλιστα με τον πλέον προκλητικό τρόπο.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 70χρονος λαμβάνει το μήνα περίπου 93.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 1,1 εκατομμύριο τον χρόνο. Παράλληλα θα πάρει και άλλα 1,6 εκατ. ευρώ, αφού σύμφωνα με το νόμο δικαιούται το 70% του τελευταίου ετήσιου μισθού του. 

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο πλούσιος, με τις ευλογίες της γερμανικής κυβέρνησης και της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης