Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αγοράζεις μία πανέμορφη και γρήγορη Lamborghini Aventador και θέλεις να τη χαρείς; Μπορεί να κάνεις μία χαλαρή βόλτα σε δημόσιο δρόμο και να βγάλεις το… άχτι εντός πίστας  χωρίς να διακινδυνέψεις τη ζωή κανενός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αστυνομικό τμήμα με έδρα βόρεια του Τορόντο στον Καναδά παίρνει πιο σοβαρά από όλους την τήρηση των ορίων ταχύτητας και το αποδεικνύει με ένα post που ξεκαθαρίζει ότι όποιος κι αν είσαι, ο νόμος είναι νόμος. 
Ο οδηγός της Aventador φαίνεται πως δεν υπολόγιζε τίποτα, ούτε είχε λογική στο κεφάλι του για να πηγαίνει με 170χλμ./ώρα σε μία περιοχή όπου το ανώτατο επιτρεπτό όριο είναι μόλις 60χλμ./ώρα, νούμερο που δείχνει πως πρόκειται για εντός πόλης συνοικία.

Η ανάρτηση δεν αναφέρει τίποτα για φυλάκιση ή πρόστιμο, ενώ οδηγός τιμωρήθηκε με αναστολή άδειας 30 ημερών και ένα ρυμουλκούμενο παρέλαβε την ακριβή Lamborghini η οποία θα παραμείνει στο αστυνομικό τμήμα για 15 ημέρες. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν πρόκειται για μόνιμη κατάσχεση όπως η Corvette Z06 που κατασχέθηκε πρόσφατα από το γραφείο ενός σερίφη στη Φλόριντα.

Κρίνοντας από τα σχόλια κάτω από το post στο twitter, η αναστολή της άδειας για 30 ημέρες και η κράτηση 15 ημερών του supercar φαίνεται να είναι ελαφριά τιμωρία. Αρκετοί σχολιαστές πρότειναν μια μεγαλύτερη αναστολή της άδειας είτε με μόνιμη κατάσχεση του οχήματος είτε ακόμη και με πλήρη καταστροφή του. Φαίνεται ότι ο οδηγός τουλάχιστον σταμάτησε χωρίς καταδίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έναν V12 που αποδίδει περίπου 700 ίππους (περισσότερο σε ορισμένα επίπεδα εξοπλισμού), το αυτοκίνητο είναι σίγουρα ικανό για μεγάλες ταχύτητες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ξαφνικά οι δημόσιοι δρόμοι γίνονται πίστα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης