Η νέα γενιά του εμβληματικού pick-up της ιαπωνικής φίρμας, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hilux είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας, με τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να ξεπερνούν τις 16.000.000 μονάδες. Το καινούργιο όμως, είναι σύμφωνα με την Toyota, το πιο προηγμένο, σύγχρονο, πολυτελές, άνετο και ελκυστικό αισθητικά pick-up που κατασκεύασαν ποτέ.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι 70 χλστ. μεγαλύτερο σε μήκος (5.335 χλστ.) και 20 χλστ. σε πλάτος, με το ύψος να έχει μειωθεί ελάχιστα. Διαθέτει φώτα ημέρας LED, ζάντες 16-18 ιντσών και σύστημα εισόδου – εξόδου χωρίς κλειδί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα θυμίζει επιβατικά αυτοκίνητα, προσφέροντας στους επιβάτες τα βέλτιστα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας. Όλα τα τμήματα έχουν σχεδιαστεί από την αρχή, με το σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και την ενσωματωμένη κάμερα όπισθεν να κάνουν τη διαφορά. Οθόνη LCD υπάρχει και ανάμεσα στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο του πίνακα οργάνων, με τα αλουμινένια διακοσμητικά και τις δερμάτινες επενδύσεις, να αναδεικνύουν την κομψότητα του εσωτερικού.

Όσον αφορά τους κινητήρες, ξεχωρίζει ο καινούργιος diesel χωρητικότητας 2.755 κ.εκ., απόδοσης 177 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Επίσης, υπάρχει ο 2.4 turbodiesel των 160 ίππων, ο βενζινοκινητήρας 2.7 λίτρων με τους 166 ίππους και ένα εξακύλινδρος 4.0 λτ. με 278 ίππους.

Η μέγιστη ελκτική ικανότητα του Hilux είναι 3,5 τόνους και το ωφέλιμο φορτίο 1.240 κιλά, με την ποιότητα κύλισης και την ηχομόνωση να έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Το πλαίσιο είναι καινούργιο, με την ανάρτηση να αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και από αναβαθμισμένα φύλλα σούστα και τηλεσκοπικά αμορτισέρ, πίσω.

Το λανσάρισμα στις συνολικά 180 αγορές του κόσμου – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης