Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει οριστικά τις εργασίες κατασκευής οχημάτων στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη. Αυτό αντιπροσωπεύει όλη την γραμμή κατασκευής οχημάτων Toyota στη Ρωσία, αν και η εταιρεία θα διατηρήσει παρουσία στη Μόσχα για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες λιανικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Toyota ανέστειλε τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της Αγίας Πετρούπολης στις 4 Μαρτίου, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία προκάλεσαν σοβαρές διακοπές στις γραμμές ανεφοδιασμού, αν και η Toyota διατήρησε το εργοστάσιο σε ετοιμότητα για επαναλειτουργία τους τελευταίους επτά μήνες, εάν αλλάξουν οι συνθήκες.

Πλέον η εταιρία δεν βλέπει καμία ένδειξη επανεκκίνησης των εργασιών σύντομα, καθιστώντας έτσι το κλείσιμο οριστικό. Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από το λουκέτο, θα λάβουν βοήθεια από την εταιρία με στόχο την επαναπρόσληψη και την εκπαίδευση σε νέες ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής τους υποστήριξης, η οποία μάλιστα θα υπερβαίνει τις υποχρεώσεις που ορίζει ο νόμος.

Το τέλος της παραγωγής στη Ρωσία δεν σημαίνει ότι η Toyota θα εγκαταλείψει εντελώς τη χώρα. Με πολλά οχήματα να βρίσκονται στους δρόμους της  και ένα δίκτυο λιανικής σε ισχύ, η αυτοκινητοβιομηχανία θα εξακολουθεί να έχει παρουσία στη Μόσχα για την εξυπηρέτηση των υπαρχόντων πελατών της Toyota και της Lexus. Ωστόσο, ακόμη και αυτό το τμήμα της επιχείρησης θα αναδιαρθρωθεί ώστε να ταιριάζει στην τρέχουσα κατάσταση.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης