Επιμέλεια:Περικλή Χαλάτση

Στις 6η Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών διοργανώνει τον  1ο Ποδηλατικό Γύρο – Virtual Edition. 
Η 6η Ιουνίου, είναι μια ημέρα μνήμης όσων νικήθηκαν. Είναι όμως και μια ημέρα γιορτής για όσους επέζησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να «φορέσουν»  τις μπλούζες και τα καπέλα του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών, να ανέβουν στα ποδήλατά τους, στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο, μεμονωμένα ή με παρέα.  Καλούνται  να στείλουν τις φωτογραφίες τους ως μηνύματα ενσυναίσθησης, αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας κι ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. 

Θα μπορούσαμε να χειροκροτήσουμε κάθε ενέργεια που δίνει το στίγμα της συμπαράστασης και να ενθαρρύνουμε παρόμοιες πράξεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο.Τη συγκεκριμένη  εκδήλωση , υποστηρίζει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ,στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, ο ποδηλατικός γύρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και μπορούν να συμμετέχουν όλοι, είτε ατομικά είτε σε ομάδες, από όπου και αν βρίσκονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ πως μπορεί να γίνει διαδικτυακά ένας ποδηλατικός γύρος.  Το σύνθημα είναι: «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο». Αθλούμαστε.Οχι τρέχουμε με τον…υπολογιστή.Θα είχε νόημα να γινόταν στην πραγματικότητα. Αλλά διαδικτυακά πως μπορεί να γίνει ένας  ποδηλατικός γύρος . 

Δεχόμαστε ότι η συγκεκριμένη δράση ευαισθητοποίησης έχει στόχο να συναντηθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Να μάθουν όλοι τι σημαίνει  πρόληψη, πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση τόσο για τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών όσο και για την  επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία. 

Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών. Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου τρόπου ζωής.

Μέχρι εδώ καλά. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχουν οι «θετικές συνέπειες της γυμναστικής» με το διαδικτυακό τρόπο που θα διεξαχθεί αυτή η εκδήλωση. Ποιο είναι το νόημα του ποδηλατικού γύρου που θα γίνει διαδικτυακά. Άλλο αλληλεγγύη, άλλο αθλητισμός, άλλο μήνυμα στην κοινωνία. Από τη στιγμή που λέμε  «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο» θα πρέπει να τρέχουμε και όχι να είμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ αυτόν τον «αγώνα»  έστω και διαδικτυακά μπορούν να  επικοινωνήσουν με τον ΣΥΛΛΟΓΟ «Κ.Ε.Φ.Ι.» – Αθηνών, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο – Μ.Κ.Ο στο www.anticancerath.gr ή να δηλώσουν απευθείας συμμετοχή στο:
https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio-grigora-apo-ton-karkino-2021/registrations/
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης