Το κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου έχει γίνει δυσάσταχτο για τους ιδιοκτήτες που αναζητούν τρόπους να μειώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα έξοδα. Μία εκ των λύσεων «ακούει» στο όνομα υγραέριο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές εταιρείες προσφέρουν τα αυτοκίνητά με κιτ υγραεριοκίνησης.

Η Opel είναι μία από αυτές και επεκτείνει τη γκάμα των LPG (Liquefied Petroleum Gas) μοντέλων της. Τα πεντάθυρα Astra, Astra Sports Tourer και Meriva διατίθενται τώρα κατόπιν παραγγελίας με το νέο, ισχυρό αλλά οικονομικό κινητήρα 1.4 LPG Turbo ecoFLEX. Ο αποδοτικός κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει σε πρόγραμμα LPG και βενζίνης και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: 140 ίππων  με ροπή 200 Nm στα Astra 5Θ και Sports Tourer και με 120 ίππους (175 Nm) στο Meriva. Οι εκπομπές CO2 του κινητήρα Euro 5 στην έκδοση LPG είναι 124 γραμμάρια στο χιλιόμετρο για το Meriva, 129 για το Astra 5Θ και 132 για το Astra Sports Tourer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο προηγήθηκε το λανσάρισμα των Corsa LPG 1.2 ecoFLEX 3Θ και 5Θ μοντέλων. Η τρίθυρη έκδοση του Corsa 1.2 LPG παράγει 83 ίππους και εκπέμπει 110 γραμμάρια CO2 στο χιλιόμετρο. Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με την εισαγωγική εταιρεία το φθινόπωρο του 2012, η οικογένεια μοντέλων Opel ecoFLEX θα επεκταθεί με την κυκλοφορία των 1.4 Turbo LPG ecoFLEX Zafira Tourer και Insignia. Τέλος να συμπληρώσουμε ότι από το 2009, η Opel έχει κατασκευάζει σχεδόν 61.000 μονάδες εκδόσεων LPG με το 80% εξ αυτών να είναι κυκλοφορεί στην Ιταλία.

Εκδόσεις LPG μοντέλων Opel

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης