Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου μέσα στο έτος, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από περίπου έναν μήνα ο επικεφαλής της Porsche Βορείου Αμερικής, Klaus Zellmer, η παραγωγή έχει ήδη κλείσει για τον πρώτο χρόνο. Προκειμένου να ευχαριστήσει τους πελάτες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σε συνεργασία με την Electrify America τρία χρόνια δωρεάν φόρτιση σε όλους τους κατόχους της Taycan.

Το πρόγραμμα αφορά φόρτιση διάρκειας 30 λεπτών σε όλο το δίκτυο της Electrify America στις ΗΠΑ. Το δίκτυο αποτελείται από 300 σταθμούς φόρτισης σε 42 πολιτείες, με κάθε σταθμό να περιλαμβάνει 5 έως 10 υποδοχές ταχυφορτιστών 150 και 350 kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Porsche ανακοίνωσε πως θα τοποθετήσει επιπλέον σταθμούς φόρτισης 150 kW σε 180 σημεία, ενώ όλοι οι επίσημοι αντιπρόσωποι θα έχουν σταθμό ταχυφόρτισης.

Θυμίζουμε πως, η Taycan ανήκει στην κατηγορία των sport sedan και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδοντας συνδυαστικά περισσότερους από 600 ίππους. Για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και για τα 200 χλμ./ώρα περίπου 12΄΄. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών εξασφαλίζει κίνηση για 400 χλμ., με τις μπαταρίες να λειτουργούν στα 800V.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης