Η υπερβολική ταχύτητα ευθύνεται για το 30% των τροχαίων ατυχημάτων ή δυστυχημάτων που σημειώνονται στους δρόμους, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας, καθώς το 50% περίπου των οδηγών κινούνται με ταχύτητα άνω του επιτρεπομένου ορίου.

Οι  αυτοκινητοβιομηχανίες και οι αρμόδιοι οργανισμοί τονίζουν συνεχώς πως οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ασφάλειας, καθώς τα αυτοκίνητα όσο προηγμένα και να είναι δεν μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τους επιβάτες σε περίπτωση πρόσκρουσης με πολλά χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, τα crash test του EuroNCAP γίνονται με 64 χλμ/ώρα. Δηλαδή ακόμα και το καλύτερο αυτοκίνητο, δοκιμάζεται σε αυτό το όριο για να διαπιστώσουν οι ειδικοί τα επίπεδα ασφάλειας, την αντοχή του αμαξώματος και τη λειτουργία των συστημάτων.

Η ελβετική εταιρία DTC (Dynamic Test Center) που ειδικεύεται στη μελέτη και δοκιμή ασφαλείας οχημάτων, πραγματοποίησε ορισμένες ακραίες δοκιμές πρόσκρουσης με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά, με τα αυτοκίνητα και τους επιβάτες να συνθλίβονται κυριολεκτικά.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου ή τις δικές σας στον δημόσιο δρόμο, πατώντας τέρμα το γκάζι, κοιτάξτε προσεκτικά το παρακάτω video.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης