Η προστασία του περιβάλλοντος και η ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων CO2, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Nissan, η οποία στοχεύει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προσπάθεια συγκρότησης μιας βιώσιμης κοινωνίας ως προς την κινητικότητα.

Τον περασμένο Ιούνιο, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα επιτεύγματά της για το οικονομικό έτος 2014, στο πλαίσιο του Nissan Green Program 2016. Με βάση τα αποτελέσματα, η Nissan αύξησε την ενεργειακή απόδοση των εργοστασίων της και επέκτεινε την εφαρμογή της ανακυκλώσιμης ενέργειας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με άλλες πολιτικές που ακολούθησε, είχαν ως αποτέλεσμα το αποτύπωμα άνθρακα της φίρμας να μειωθεί δραστικά (-22,6%) σε σύγκριση με το οικονομικό έτος του 2005 και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το Carbon Disclosure Project συμπεριέλαβε τη Nissan στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, αναφορικά με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα προστασίας των κλιματικών αλλαγών. Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που διατηρεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με δημοσιευμένες δράσεις και επιτεύγματα εταιριών και οργανισμών παγκόσμιου βεληνεκούς, κατά της κλιματικής αλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί, πως μόνο για το 2015, από το CDP συλλέγονται και αναλύονται περιβαλλοντικές στρατηγικές και  προσπάθειες μείωσης των εκπομπών CO2, για πάνω από 6.000 επιχειρήσεις.

Η Nissan έλαβε το απόλυτο σκορ στο δείκτη CDLI, καθώς συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για το όραμά της περί μείωσης των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα κατά 90% μέχρι το έτος 2050, γνωστοποιώντας με διαφανή τρόπο όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης