Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη μερίδα οδηγών ταξί στο Παρίσι. Το συμπέρασμα από την έρευνα που έκανε η Nissan είναι:
1.    Επτά στους 10 ευρωπαίους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης εξετάζουν το ενδεχόμενο μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα (EVs). 
2.    Ευχαριστημένοι είναι σε ποσοστό 89% οθ οδηγοί που έκαναν το  άλμα στην ηλεκτροκίνηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας  οδηγός της Uber Green στο Παρίσι, ο Fabien Verbrugghe με το Nissan LEAF είπε ότι χαίρεται όταν οι πελάτες,του ζητούν να κάνουν μια βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα. Παντού κινείται αθόρυβα, φθηνά και το βασικότερο  χωρίς να μολύνει το περιβάλλον.Ο Fabien που έχει στην κατοχή  του ένα ηλεκτρικό ταξί υποστηρίζει ότι το Leaf είναι ο ιδανικός συνεργάτης στη δουλειά του.

Πριν από τρία χρόνια, όταν αποφάσισε να το αγοράσει είχε έναν ενδοιασμό με τους πελάτες που θα έπαιρνε από το αεροδρόμιο. Χρειαζόταν μεγάλο πορτμπαγκάζ για να χωρέσουν οι αποσκευές του. Τελικά προχώρησε στην αγορά και δεν το μετάνιωσε.
Όπως ο ίδιος είπε ακόμη και οι πελάτες του δεν γκρινιάζουν όταν αναγκάζονται να στριμωχθούν για να χωρέσουν τις βαλίτσες τους. Και δεν το κάνουν γιατί είναι ευαισθητοποιημένοι και υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Fabien Verbrugghe είπε ακόμη:
 « Τελικά υπάρχει αρκετός χώρος στο ηλεκτρικό hatchback Δεν μολύνει την ατμόσφαιρα και έχει φοβερές επιταχύνσεις. Οι πελάτες μου χαίρονται που μπορούν να συζητούν χωρίς να φωνάζουν  αφού το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοένα και περισσότεροι Γάλλοι οδηγοί σκέφτονται την ηλεκτρική κίνηση. Φαντασθείτε πόσο ξεκούραστα θα δουλεύουν στο οδικό δίκτυο του Παρισιού που ξεπερνά τους 6.000 δρόμους. Η οδήγηση σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο διαδρομών για ώρες κάθε μέρα, είναι κουραστική δουλειά. Ο Fabien υποστηρίζει ότι η τεχνολογία που ενσωματώνει το LEAF , λειτουργεί αγχολυτικά. 

Για όσους οδηγούν σε στενούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, λειτουργίες όπως το e-Pedal, για οδήγηση με ένα πεντάλ και η προηγμένη υποστήριξη οδηγού ProPILOT, κάνουν τη ζωή στο δρόμο πιο εύκολη. 

Ο Γάλλος επαγγελματίας αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη τεχνολογία EV όταν αγόρασε το δεύτερο LEAF με την μπαταρία δεύτερης γενιάς  των 62 kWh. Μάλιστα παροτρύνει και άλλους συναδέλφους του να γίνουν οδηγοί Uber Green, για να προσφέρουν βιώσιμες διαδρομές  με ηλεκτρικά οχήματα. 

Στην Ελλάδα πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί. Ένα Nissan LEAF με την μπαταρία των 62Kwh που προσφέρει κορυφαία αυτονομία. Μάλιστα η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της ,το πακέτο “EV 4 ALL”, κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης