Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Το V40 είναι το νέο μέλος της οικογένειας Volvo και το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που είναι εφοδιασμένο με αερόσακο για τους πεζούς. Επιπλέον το σουηδικό μοντέλο φέρει τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου στον κόσμο και αυτό διότι στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP κατάφερε να σημειώσει την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταφέρει να «πιάσει» αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Το V40 έχει πολύ σκληρό ανταγωνισμό, όπως είναι η ολοκαίνουργια Mercedes A Class, το επίσης ολοκαίνουργιο Audi A3 αλλά και την σειρά 1 της BMW. Μάχη… χαρακωμάτων θα έλεγε κανείς με τους αγοραστές να μην ξέρουν ποιο να επιλέξουν. Σημαντικό στοιχείο παίζει η τιμή των παραπάνω μοντέλων αλλά και η… τιμή για τις εκδόσεις diesel, που συνήθως είναι πιο ακριβές. Αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις των Mercedes, BMW και Audi, αλλά όπως ψάξαμε στην αγορά δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση του Volvo V40. Σε επικοινωνία που είχαμε με διάφορους αντιπροσώπους ανά την Ελλάδα μάθαμε ότι η τιμή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης είναι ακριβώς η ίδια με την βενζινοκίνητη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως με αρχική τιμή (στην οποία συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση) τα 20.970 ευρώ αγοράζεις είτε έκδοση βενζίνης είτε έκδοση diesel. Η επιλογή είναι του πελάτη, απλά εμείς επισημαίνουμε το τι ακριβώς ισχύει στην πράξη και όχι στους τιμοκαταλόγους. Να σημειώσουμε επίσης ότι η τιμή του νέου V40 είναι 20.970 και όχι 21.070 που θα σας αναφέρουν όταν επικοινωνήσετε με ντίλερ της Volvo. Από την έρευνα που κάναμε (τηλεφωνικά) διαπιστώσαμε πως οι πωλητές δεν θα σας κάνουν γνωστό από την αρχή ότι η έκδοση diesel βρίσκεται σε προσφορά παρά μόνο εάν τους το τονίσετε…


Δείτε παρακάτω το Volvo V40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης