Την αναζητούσαν επί χρόνια. Έψαξαν σε κάθε γωνιά της γης, σήκωσαν κάθε πέτρα και άνοιξαν όλα τα γκαράζ των παλιών συλλεκτών από την Ευρώπη έως την Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, η μία και μοναδική 365GTB/4 Daytona Berlinetta του 1969 ανακαλύφθηκε σε μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην Ιαπωνία. Η αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι ένα από τα πέντε αντίτυπα της χρονιάς που φέρει αλουμίνιο στο αμάξωμα και το μόνο που είχε πάρει άδεια χρήσης για δημόσιο δρόμο.

Φέρει σασί με αριθμό #12653 και βγήκε από το Maranello τον Ιούνιο του 1969. Είναι βαμμένο στο κόκκινο χρώμα «Rossa Chiaro» και η καμπίνα επενδύεται με δέρμα Nero. Αρχικά, η ιταλίδα καλλονή αγοράστηκε από τον Luciano Conti, προσωπικό φίλο του Enzo Ferrari. Το 1971 πουλήθηκε στην Ιαπωνία σε άγνωστο συλλέκτη και στη συνέχεια κατέληξε στα χέρια του Makoto Takai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε, η Ferrari έχασε τα ίχνη της 365GTB/4 Daytona Berlinetta. 40 χρόνια μετά την βρήκε παρατημένη, σκονισμένη και σκουριασμένη σε αυτή την αποθήκη – αχυρώνα. Το ιστορικό sport car διαθέτει ακόμη τα αυθεντικά εξαρτήματα και στο οδόμετρο γράφει 36.390 χιλιόμετρα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα διοργανώσει η Ferrari στην έδρα της, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s. Οι φανατικοί και πάμπλουτοι συλλέκτες αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για να την αποκτήσουν.

Ανυπομονούμε να μάθουμε ποιος θα την κάνει δική του και πόσα χρήματα θα δώσει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης