Μέσω ενός teaser video που δείχνει τα carbon τμήματα του αμαξώματος και τις απολήξεις της εξάτμισης, η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι η νέα ZR1 θα αποκαλυφθεί επίσημα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «θηριώδους» sportcar έχει προγραμματιστεί για την έκθεση του Λος Άντζελες, που ανοίγει τις πύλες του τον Δεκέμβριο, με το λανσάρισμα στην τοπική αγορά να ξεκινά το 2018. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά της κορυφαίας έκδοσης της Corvette διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας όμως καλύτερη αεροδυναμική και χαμηλότερο βάρος, χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων. Το στήσιμο της ZR1 είναι πιστάδικο, φέροντας ενεργά βοηθήματα, κεραμικά δισκόφρενα, ευμεγέθεις αεραγωγούς, ζάντες ελαφρού κράματος, σταθερή πίσω πτέρυγα και σπορ ανάρτηση.

Για την κίνηση φροντίζει ο V8 6.2 twin turbo LT5 απόδοσης 750 ίππων. Ο ήχος του πανίσχυρου συνόλου είναι εκπληκτικός όπως προκύπτει από το video, με τις επιδόσεις να κόβουν την ανάσα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Corvette ZR1 πιάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η βελόνα του κοντέρ ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης