Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πόση αντοχή απέναντι σε μία δυνατή χαλαζόπτωση έχει ένα Tesla Model 3; Εάν κρίνουμε από αυτό το βίντεο, καμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν έλαβε χώρα στις αρχές του Αυγούστου στην πόλη Alberta του Καναδά, όταν ο οδηγός του ηλεκτρικού μοντέλου «έπεσε» σε μία εξαιρετικά δυνατή χαλαζόπτωση, η οποία ανάγκασε πάνω από 70 αυτοκίνητα να σταματήσουν πάνω στον κεντρικό δρόμο για να μην προκληθεί ατύχημα.

Το έντονο καιρικό φαινόμενο είχε διάρκεια 10 λεπτών με το χαλάζι να έχει το μέγεθος μπάλας του τένις και τον οδηγό του Tesla να μαγνητοσκοπεί την πρωτόγνωρη κατάσταση και την πραγματική καταστροφή του αυτοκινήτου του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όπως βλέπουμε, το παρμπρίζ και η πανοραμική γυάλινη οροφή χτυπήθηκαν έντονα και έσπασαν, καταρρέοντας μερικώς στο εσωτερικό. Ευτυχώς τα θραύσματα δεν τραυμάτισαν τον οδηγό, ο οποίος επισήμανε πως το μεγαλύτερο μέρος του γυαλιού έμεινε στη θέση του παρά τα έντονα χτυπήματα.

 

Η εικόνα στο εσωτερικό γίνεται όλο και χειρότερη με αρκετό νερό να τρέχει παντού και αρκετά θραύσματα να έχουν σκορπιστεί στην καμπίνα, με το Tesla να δείχνει και εξωτερικά σαν βομβαρδισμένο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν το βίντεο, οι μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα του Tesla έμειναν ανεπηρέαστα, όμως όλα τα υπόλοιπα καταστράφηκαν μέσα σε 10 λεπτά και το αυτοκίνητο πιθανότατα οδεύει προς απόσυρση καθώς το κόστος επισκευής του είναι δυσθεώρητο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης