Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία από την καμπίνα του πολυτελούς SUV, ανακοινώνοντας παράλληλα την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας αλλά και τις τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυαναμενόμενη DBX θα παρουσιαστεί επίσημα στις 20 Νοεμβρίου, στο Πεκίνο. Οι παραγγελίες θα ανοίξουν αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια, με την τιμή στη Βρετανία να ορίζεται στις 158.000 λίρες, στη Γερμανία στα 193.500 ευρώ, στην Ιαπωνία στα 22.995.000 γεν και στις ΗΠΑ στα 189.900 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό έχει κατασκευαστεί χειροποίητα, συνδυάζοντας την κορυφαία ποιότητα των υλικών με την εργονομία. Στόχος της Aston Martin ήταν να δημιουργήσει ένα πολυτελές, άνετο και πρακτικό σαλόνι, προσφέροντας στους επιβάτες μία μοναδική αίσθηση. Χάρη στις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, καλύπτει κυριολεκτικά οποιαδήποτε απαίτηση των πελατών, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Μόνο για την σχεδίαση του καθίσματος και την προσαρμογή του, οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας ασχολήθηκαν σχεδόν έξι μήνες. Τα χειριστήρια και οι διακόπτες έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη προσοχή και οι οθόνες παρά το μεγάλο μέγεθός του δεν επηρεάζουν την κομψή ροή του εσωτερικού σχεδιασμού.

Τα πίσω καθίσματα είναι εξαιρετικά άνετα και βολικά, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ορατότητα των επιβατών. Επίσης, εξετάστηκαν και οι ανάγκες των παιδιών μέσω δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο σχεδιασμού με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών διαφόρων ηλικιών.

Για την κίνηση της DBX φροντίζει ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 550 ίππων και 700 Nm ροπής. Η Aston Martin κάνει λόγο για το πιο συναρπαστικό SUV της αγοράς, συνδυάζοντας την οδηγική συμπεριφορά της Vantage με την απόδοση της DBS Superleggera στις στροφές.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα ευρύχωρο και πολυτελές αυτοκίνητο, ευχάριστο στα ταξίδια, άνετο στις καθημερινές μετακινήσεις, ικανό στις off-road διαδρομές και ταχύτατο στις πίστες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης