Στην προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος των μονάδων παραγωγής και των προϊόντων του, ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles προχωρά στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, θα εγκατασταθεί ένα ηλιακό πάρκο με φωτοβολταϊκά στοιχεία συνολικής έκτασης 150.000m2. Τα 120.000m2 θα τοποθετηθούν στις οροφές των κτηρίων και τα υπόλοιπα στα πάρκινγκ. Με τη συγκεκριμένη επένδυση υπολογίζεται ότι οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν κατά 5.000.000 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στην ίδια μονάδα θα εγκατασταθούν 850 σημεία φόρτισης, εκ των οποίων τα 750 προορίζονται για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στόχος του ομίλου FCA είναι η μεταμόρφωση του Mirafiori σε ένα εργοστάσιο πρότυπο παγκοσμίως, ένα  παράδειγμα προηγμένης τεχνολογίας και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Η συνολική επένδυση για τη μονάδα παραγωγής στο Τορίνο αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κατασκευάζεται η υβριδική έκδοση της Maserati Ghibli και οι Maserati GranTurismo και GranCabrio, παράγονται τα συστήματα μετάδοσης και θα συναρμολογούνται σύντομα τα Fiat 500 BEV, καθώς και οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης