Μπορεί να μην έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που μας συστήθηκε για πρώτη φορά το Ioniq 5, και η Hyundai ήδη προχωράει στην αναβάθμιση του με μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και ξηλώνοντας όλους τους καθρέφτες.

Χωρίς κεντρικό καθρέφτη
Πλέον το ανανεωμένο Ioniq 5 δεν θα έχει ούτε πλαϊνούς αλλά ούτε και κεντρικό εσωτερικό καθρέφτη. Ο οδηγός θα έχει πολύ καλύτερη απεικόνιση γύρω από το αυτοκίνητο μέσω ψηφιακών καθρεφτών. Έτσι πλέον ούτε εμπόδια στο εσωτερικό ή ακραίες εξωτερικές καιρικές συνθήκες δεν θα επηρεάζουν στο ελάχιστο την ορατότητα του οδηγού, δείχνοντας πως σταδιακά πρέπει να αρχίζουμε να αποχαιρετούμε τους καθρέφτες, η έλλειψη των οποίων αυξάνει και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλύτερη αυτή αεροδυναμική έρχεται να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία σε συνδυασμό και με τη νέα μπαταρία  77.4 kWh που θα εξοπλίζει το Ioniq 5 (μέχρι τώρα διατίθεται με 58 ή 72.6 kWh). Για την ώρα η εταιρία δεν έχει δώσει στοιχεία για τη νέα και μεγαλύτερη αυτονομία, κάτι που προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα, με το νούμερο να ξεπερνά τα 500χλμ.

Η λίστα με τις αναβαθμίσεις του μοντέλου συνεχίζεται με τη νέα λειτουργία κλιματισμού της μπαταρίας, σύμφωνα με την οποία εάν ο οδηγός έχει προκαθορίσει σε ποιο σημείο του ταξιδιού θα γίνει επαναφόρτιση, το αυτοκίνητο πραγματοποιεί αυτόματα καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

Τέλος, η Hyundai προσθέτει και το σύστημα Smart Frequency Damper βελτιώνοντας την απόκριση των αναρτήσεων, παρέχοντας ακόμα καλύτερη οδηγική συμπεριφορά αλλά και άνεση. Το ανανεωμένο Ioniq5 θα λανσαριστεί στις δικές μας αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης