Η κρίση έχει γεννήσει πολλές ευκαιρίες και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν αν… ψαχτείτε σε διάφορους αντιπροσώπους θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να αποκτήσετε το ίδιο αυτοκίνητο σε χαμηλότερη τιμή ή με περισσότερα αξεσουάρ.
 
Η αίσθηση που είχαμε για την έκδοση diesel της Lancia Ypsilon (όπως άλλωστε λέει και ο τιμοκατάλογος) ήταν πως κόστιζε πάνω από 15.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως η έρευνα που κάναμε έδειξε πως η τελική τιμή φτάνει τα 13.200 ευρώ. Αυτό συμβαίνει διότι ο αντιπρόσωπος μπορεί να σου κάνει έκπτωση και δώρο την απόσυρση ασχέτως αν έχετε να αποσύρεται αυτοκίνητο ή όχι!

Να σημειώσουμε πως η έκδοση diesel εφοδιάζεται με κινητήρα χωρητικότητας 1.248 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 95 ίππους και έχει μέση κατανάλωση 3.8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας διότι οι εκπομπές ρύπων CO2 βρίσκονται κάτω από τα 100 γραμμάρια CO2 στο χιλιόμετρο (99 για την ακρίβεια) ενώ έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί και όλες τις ημέρες του χρόνου στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να επηρεάζεται από τον δακτύλιο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους ενδιαφερόμενους να σημειώσουμε επίσης πως η ελληνική εισαγωγική εταιρεία το προσφέρει και με τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς bicolore (δηλαδή διχρωμία) τους οποίους μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης